Het Date Pakket logo
het logo van Food Escape Box

Romeo & Julia

Wat tof dat jullie de eerste Escape Date van Het Date Pakket en Food Escape Box hebben besteld, bedankt! Wij hopen jullie hiermee een hele fijne date te bezorgen. Zoals jullie weten bevat het pakket bijpassend hapjes en drankjes. Vinden jullie het leuk om een extra activiteit te doen en/of staan jullie graag in de keuken? Dan staan hieronder wat suggesties.

Let op: dit is géén onderdeel van het pakket, dus de boodschappen mag je zelf doen.

Tip:
Wil je het koken extra uitdagend en intiem maken, maak dan alvast het eerste doosje (zonder cijferslot) open en bind elkaar vast met handboeien. 🔗 Veel plezier!

Voorgerecht: Tomatensalade met burrata

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 tomaten
  • 1 bol burrata
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico crème (of
  • balsamico azijn)
  • Verse basilicum
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding

Plaats 1 bol burrata in het midden van een middelgroot bord.

Snijd 3 rijpe tomaten in grove stukken en besprenkel met zout.

Neem een flinke hand basilicumblaadjes en scheur in stukjes. Hussel door de tomaat.

Verdeel het basilicum tomatenmengsel rondom de burrata.

Besprenkel het geheel met extra vierge olijfolie, een beetje balsamico en tot slot met grof zeezout en zwarte peper. Serveer direct. Lekker met (geroosterd) stokbrood.

Bron: 
https://smaakmenutie.nl/burrata-salade/

Hoofdgerecht: Rode risotto met walnoten en pecorino

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr gekookte bietjes
  • 0.5 el olijfolie
  • 12.5 gr boter
  • 0.5 ui fijngesnipperd
  • 150 gr risottorijst
  • 0.13 tl gedroogde tijm of ½
  • bosje verse tijm blad gerist
  • 75 ml rode wijn
  • 0.5 liter groentebouillon
  • 37.5 gr walnoten
  • 22.5 gr pecorinokaas geraspt

Bereiding:

Haal de bietjes uit de verpakking en vang daarbij eventueel vocht op. Zet het vocht opzij en snijd de bietjes in kleine blokjes.

Verhit de olie en boter in een pan. Fruit hierin de ui 5 minuten op zacht vuur. Voeg de risottorijst en tijm toe, schep om en bak kort mee, tot de rijst glazig is.
Blus de rijst af met de rode wijn. Draai het vuur omhoog en breng de wijn al roerend aan de kook. Zorg intussen dat de bouillon in een steelpan, tegen de kook aan, klaarstaat.

Schep zodra de wijn is opgenomen een paar scheppen bouillon bij de rijst. Laat de rijst garen terwijl je regelmatig roert. Voeg, wanneer het vocht bijna verdwenen is, meer bouillon toe. Na circa 20 minuten is de rijst gaar. (Is de bouillon op maar de rijst nog niet helemaal gaar, voeg dan wat extra kokend water toe.)

Rooster intussen de walnoothelften enkele minuten in een droge koekenpan. Schud ze op een snijplank en hak ze in stukjes.
Roer de bietjes door de risotto, samen met het eventuele opgevangen bietjesvocht. Schep de pecorino en het grootste deel van de walnoten erdoor. Doe het deksel op de pan en laat de risotto 5 minuten rusten.

Proef, breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met de rest van de noten.

Bron: 
https://miljuschka.nl/rode-risotto-met-walnoten-en-pecorino/ 

Nagerecht: Red velvet truffels

Ingrediënten voor 2 personen (10 stuks):

  • 0.5 red velvet cakemix (Dr. Oetker)
  • 50 ml slagroom
  • 1 eieren
  • 100 gr Monchou of roomkaas
  • 75 gr witte chocolade

Bereiding:

Maak de red velvet cake zoals vermeld op de verpakking. Laat de monchou ondertussen op kamertemperatuur komen.

Laat de red velvet cake afkoelen en verkruimel vervolgens de cake met een vork en/of je handen. Meng de monchou door de red velvet kruimels heen totdat je een samenhangend gehele krijgt (houdt eventueel wat kruimels over om de truffels later mee af te maken).

Vorm van het geheel circa 20 kleine balletjes. Het is makkelijk om hiervoor een lepel te gebruiken, ongeveer één eetlepel per balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodra je alle balletjes gemaakt hebt.

Smelt de witte chocola au-bain marie. Haal de red velvet balletjes een voor een door de gesmolten witte chocola heen met behulp van een vork. Leg ze terug op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes. Strooi eventueel wat van de red velvet kruimels over de truffels heen. Zet de bakplaat terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten totdat de witte chocola weer droog is.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/red-velvet-truffels/

De waardering van www.hetdatepakket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 75 reviews.