Geplaatst op

Date Night met je partner? Dit is wat ermee bedoeld wordt

Man en vrouw met een kop koffie in bed

Photo by Jeremy Banks on Unsplash

Als koppel ben je de eerste dagen, weken, maanden of jaren helemaal hoteldebotel verliefd op elkaar en wil je alle tijd die je vrij kunt maken spenderen met deze persoon. Je organiseert Date Nights om elkaar beter te leren kennen. Naarmate de tijd voorbij gaat, kun je nog steeds superverliefd zijn, maar de aandacht wordt ook verdeeld naar de andere dagelijkse bezigheden: werk, vrienden, kinderen, hobbies. Soms vergen deze zoveel aandacht, dat je opgeslurpt wordt door de dagelijkse sleur. Date Night is dan nog steeds heel belangrijk, omdat dit een manier is om te blijven investeren in elkaar en in jullie relatie.

Wat is Date Night?

We merken dat ons merknaam ‘Het Date Pakket’ af en toe eens verward wordt met de ‘date’ fase voordat je in een vaste relatie zit. Mensen verwachtten dat het pakket voor singles is, maar Het Date Pakket is eigenlijk voor koppels bedoeld. Eigenlijk is er geen goed Nederlands woord dat de term ‘Date Night’ goed beschrijft. Veel Nederlanders zeggen dus ook ‘daten’ of ‘date night’. Op z’n Nederlands kun je het ook wel ‘avondje uit’ noemen, maar dat kun je ook met je vrienden doen. Het stukje ‘date’ laat zien dat het echt met je geliefde is. Date Night is een stukje ‘quality time’: even kwalitatief aandacht aan elkaar geven.

Waarom is Quality Time belangrijk?

Om een relatie te laten werken is het belangrijk om tijd in elkaar te investeren en elkaar zo beter te leren kennen. Hoe gaat het nu echt met je partner? Waar kan je partner meer steun in gebruiken? Door samen nieuwe dingen mee te maken raak je uit de dagelijkse sleur en leer je ook hoe de ander op nieuwe dingen reageert. Dan kan best anders zijn dan 7 jaar geleden. Lachen jullie nog steeds om dezelfde grapjes? Of zijn er andere dingen die jullie nu waarderen?

Hoe kun je Date Night organiseren?

Er zijn allerlei manieren om Date Night te organiseren; het ligt per koppel aan wat je beide leuk vindt om te doen en hoe vaak je wat wilt gaan doen. Soms is het lastig om wat te verzinnen, dan kan het helpen om bijvoorbeeld om de beurt een Date Night te plannen, dan is het ook nog eens een hele verrassing voor de ander wat de activiteit gaat zijn. Het gaat er vooral om dat je even wat tijd en aandacht aan elkaar besteed. Het inplannen in je agenda kan zeker helpen! Vind je het lastig om het te regelen omdat je kinderen hebt? Kijk dan of je een oppas (opa/oma, goede buur of vriend/vriendin) kunt regelen.

Een Date Night zonder te organiseren

Wil je het jullie zelf écht gemakkelijk maken, dan kun je voor Het Date Pakket kiezen. Je hoeft niets te verzinnen of te organiseren én je hebt geen oppas nodig, want je kunt gewoon thuis daten. In het pakket zitten verschillende activiteiten en alles is gelinkt aan een bepaald thema om je echt het gevoel te geven dat je een avondje uit bent. De gespreksstarters zorgen ervoor dat jullie tijdens de avond de aandacht volledig op elkaar kunnen richten. Voor ons hoort een hapje en drankje ook bij een Date Night, dus deze zijn zeker inbegrepen. Het is dus een complete Date Night in een pakket bij jullie thuis bezorgd.